A Lady with Class

Da Glastad Holding bestemte seg for å totalrenovere et av de eldste lokalene i Hotel Victoria, var det med høye ambisjoner og med et ønske om å beholde historien i bygget. Visjonen var klar: Man skulle skape en møteplass for folk flest med kvalitet, eleganse og den berømte WOW-faktoren.

I hjerte av Stavanger Sentrum holder den eldre og ærverdige damen Hotel Victoria til. Her har hun har huset gjester siden 1900. Hotellets hjørnedel har i mange år stått tom og det skulle igjen blåses liv i svunnen tid. På 1950-tallet holdt restauranten Place Pigalle til i samme lokaler. Her ble det spilt livemusikk og danseglade mennesker strømmet til.

Dette ble utgangspunktet for konseptet Distressed Glam  

Vi skulle ivareta “ A Madame with History”,  implimentere “ A lady with Class” og gi “The new woman” a bit of “Attitude”

Konseptet spiller på kontraster i bygget, så vel som materialiteter. Det er i skjæringspunktet mellom det gamle og det nye, spenningen oppstår. Bruken av store og små kontraster har vært et gjennomgangstema i designet. Skinn & velur, murstein & marmor, maskulint & feminint, enkelt & detaljert, gammelt møter nytt. Fargepaletten er jobbet frem gjennom innhenting av farger brukt i tidsepoken bygget ble reist, og er inspirert av fargene i fasaden.

Kunde: Gladstad Holding
Sted: Stavanger
Areal: 245m2
Ferdigstilt: 2023