May the Fish be with you
Innerst I Vågen I Stavanger finner du byens eldste fiskeriutsalg. På tomten med tærne i tanga har det blitt solgt sjømat i over 150år. Fisketorget er som en institusjon å regne i matbyen Stavanger. Ført i pennen av Halgeir Kårstein og Kjell Lund, er bygget med sin karakteristiske form et landemerke i byen. Karl Erik Pallesen, tidligere landslagskokk og innehaver/ fiskehandler på Fisketorget i Stavanger, ønsket å oppgradere sjømatutsalget og restauranten slik at det kan bli solgt og servert delikatesser fra havets skattekammer i 150år til.
Sjømatutsalget og restauranten fremstod som to enheter. For å fusjonere de to avdelingene bygget vi videre på varmen fra eikebordene (gjenbruk) og kledde vegger og takskjørt i kryssfiner i eik. Fiskedisken i Sjømatutsalget fikk mørke fliser i basen som spiller på fargen i interiøret i restauranten. Akustikken var av det årligere salget, men gjennom gode akustiske tiltak ble arbeidsmiljøet og restaurantopplevelsen betydelig bedre.
Velkommen til bords (og skitt fiske)
Kunde: Fisketorget
Sted: Stavanger sentrum
Areal:160m2
Ferdigstilt: 2023
Foto: Tom Haga
Møbelsnekker: Tjerand Fine Furniture